Klassiska kortspel på internet

Kortspel har funnits i många år på internet. Vissa säger att kortspelen uppfanns i det antika Kina, medan andra säger att de först dök upp i Europa. Oavsett deras historia är kortspel av olika slag känt världen över hos utländskacasino.biz. Idag har du möjligheten att exempelvis spela en rad klassiska kortspel på internet, allt ifrån solitaire till femkortspoker. Oavsett om du vill vässa dina spelfärdigheter, väcka barndomsminnen eller fördriva tiden, har du en handfull av klassiska kortspel som du kan spela på internet. Läs vidare för att ta del av någ

Uppförsbacke - metafor

ra av dem nedan.

Kortspel på internet – solitaire

En del känner nog till de klassiska casual Windows-spelen som fanns på äldre versioner. Ett av de mest populära spelen var solitaire, men det är också känt som Klondike eller Patience. Om du vill få tillbaka några hjärtevärmande minnen finns detta kortspel på internet. Det finns flertalet webbplatser som erbjuder detta kortspel gratis på deras plattformar.

Kortspel på internet – galna åttor

Galna åttor är ett roligt kortspel som du förmodligen har spelat någon gång i ditt liv. Två eller fler spelare måste spela spelet, och målet är att bli av med alla dina kort före alla andra. En del webbplatsen låter dig tävla globalt i flerspelarläge med vecko-cuper och dylikt. Om du är osäker på hur man spelar Galna åttor, börja med att spela några snabba spel mot datorn för att få lite övning innan du går upp mot andra spelare online.

Kortspel på internet – poker

Istället för att spela med riktiga pengar kan du spela poker på internet med exempelvis vänner utan att behöva lämna bekvämligheten av ditt hem. Dessutom behöver du inte oroa dig för att behålla det outgrundliga pokeransiktet. Det finns webbplatser där du kan satsa, höja och bluffa dig fram utan att du spenderar pengar. Dessutom kan du välja olika svårighetsgrader från enkel upp till expert. Detta kan även vara bra träning om du någon gång tänkt att spela för riktiga pengar.

Kortspel på internet – UNO

UNO är förmodligen ett av de mest spännande kortspelen som finns och det som orsakar flest kontroverser. För att hålla grubbel inom familjen på avstånd, spela hellre UNO på internet mot UNO-entusiaster från hela världen. Reglerna är enkla, bli av med alla dina kort medan du spelar olika nummer, action- samt symbolkort. Det finns UNO-spel på internet  som låter dig gå upp mot en bot, men det finns även UNO-spel där du tar dig an andra spelare online i realtid.

Kortspel på internet – gin rummy

Gin Rummy är en av de mest populära varianterna av rummy och är särskilt populär bland äldre, även om vem som helst kan spela det. Spelets regler är lätta att lära sig, och det livliga spelet gör det spännande att spela på internet. Det finns flertalet olika webbplatser där du kan spela Gin Rummy på, där även spelets regler vanligtvis hittas under en “hjälp” flik. Utöver de ovannämnda klassiska kortspelen så finns det även andra klassiker i form av hjärter, spider solitaire och bridge som du kan spela på internet.