Utbildningspåbyggnad inom fotvård

Arbetar du på en salong eller ett spa? Eller så kanske du äger ditt egna ställe. Oavsett vilket av alternativen som passar in på dig, kan det vara en god idé att bygga vidare på din utbildning. Genom att bredda dina kunskaper kan du ta emot fler kunder.

Erbjud dina kunder mer

Oavsett om du arbetar som massageterapeut eller om du arbetar med manikyr, kan det vara lönsamt att bygga på med fler kurser. Kanske är nästa steg att gå en utbildning inom pedikyr?

Fotvård är något alla behöver. Det finns många kunder inom området och med marknadsföring kan du nå ut till ännu fler.

Paketpriser

Om du kan många olika behandlingar kan du erbjuda olika behandlingspaket. Istället för att din kunde går till dig enbart för massage exempelvis, kommer hen till dig för både massage, pedikyr och manikyr. Erbjuder du dessutom ett förmånligt pris om kunden bokar in fler än en behandling, är det mer sannolikt att hen väljer att göra alla behandlingar hos dig.

Variation i arbetslivet

En annan stor fördel med att bygga på med fler kurser är variationen. Att massera dag ut och dag in, kan så småningom kännas tråkigt. Vi mår oftast bättre med en balanserad kombination av rutiner och variation.

Kort eller lång kurs?

Om du till exempel vill bygga på din utbildning med pedikyr, finns det i regel två alternativ. Du kan antingen välja en kortare utbildning med mindre innehåll. Eller om du vill fördjupa dig, väljer du en längre. Hur du väljer kan bero på många faktorer.

Den korta varianten

En kortare kurs inom pedikyr tar enbart med den estetiska delen. Då fokuserar du på olika typer av fotbad, massageteknik, hur du bäst filar bort förhårdnader och lägga på nagellack. Det finns distanskurser och vanliga kurser. Längden brukar vara några få dagar.

Den långa varianten

Vill du fördjupa dig mer? Går du den långa kursen kan du erbjuda dina kunder mycket mer. Du får räkna med en kurslängd på 20-30 veckor. Utbildningen går bland annat genom anatomi, olika sjukdomar och hudsjukdomar, fotvårdsteori och massageteknik. Den kräver mycket mer av dig, men ger också mer.

Praktiska moment

Den långa kursen består till stor del av praktiska moment. Då får du applicera det teoretiska i praktiska övningar. För att komma in yrket kan du erbjuda lägre priser till en början hos en hudterapeut göteborg. Eftersom du redan är i branschen kan du säkert kundbemötande, och kunder som lockas av det låga priset blir säkert återkommande kunder.

Andra påbyggnadskurser

Det finns så mycket att välja på inom skönhet och hudvård. Fundera på vad du tycker är roligast och vad du tror är mest lönsamt. Ett varierande arbete är oftast roligare än ett arbete där du utför samma syssla hela tiden. Det är dessutom roligt att lära sig nya saker och bredda sina kunskaper.

Exempel på kurser

Som ovan nämnt finns det pedikyr, manikyr och massage. Men det tar inte slut där. Du kan lära dig att färga bryn och fransar, samt lägga på lösögonfransar eller lash lift.