Ha koll på barn och husdjur vid flytt

Inför och under flytten är det viktigt att du har koll på eventuella barn och husdjur. De får inte springa i vägen under flytten. Då finns det risk att både människor, djur och saker skadas. Skaffa gärna en barn- eller djurvakt eller se till att barnen samt djuren kan vara instängda i ett rum under tiden man bär. Då riskerar man inte att någon skadas eller rymmer sin väg. 

Viktiga saker 

Ett bra tips är att göra i ordning en låda där du lägger viktiga saker som plånbok, pass, batterier, bestick och annat. Du kan också lägga ner sådant som behövs för första dagen i den nya bostaden. Det är inte alltid speciellt roligt att börja leta i kartonger det första man gör när man har flyttat in. Är ni flera personer i familjen så se till att varje person gör sin egen låda. Ställ sedan lådorna tillsammans på en plats där ni alltid vet var ni har dem. 

Rensa innan flytten 

Innan flytten är det praktiskt att rensa och gör det rejält innan du tar hjälp av stockholmsflyttfirma.se. Måste du spara på trasiga lakan, fläckiga handdukar eller lästa böcker? Genom att rensa bort sådant du inte vill ha eller behöver kommer du få mer plats i den nya lägenheten och dessutom blir det färre saker att flytta på när det är dags att flytta på alla grejer.