Hur man förbereder en flytt på smartaste sättet

De flesta rynkar på näsan när det är dags att flytta, det är inget kul att börja packa, röja och bära runt på alla grejer man samlat på sig under åren. Det är tidskrävande och rent av tråkigt, kan man tycka. Men varför inte göra det bästa av situationen, om man ändå skall flytta så är det väl inget att gnälla om? Eller hur, bättre att bara göra det så smidigt och enkelt som möjligt för sig och sedan börja njuta av det nya boendet.

Man måste börja i god tid

Att vara proaktiv är A och O om du vill vara effektiv och inte behöva täppa igen läckor hela tiden. Så vad du behöver göra är att börja i god tid och skapa en överblick över vad som behövs göras. Några av sakerna på listan bör vara; att röja alla förvaringsutrymmen, sortera och slänga eller sälja eller ge bort det som du inte vill ta med dig. Att börja packa ner saker som sällan används sedan saker som används oftare av din flyttfirma och till slut saker som används ofta. Att säga upp abonnemang och dylikt. Att boka flytthjälp, och sedan hämta flyttkartonger hos flyttfirman. Det kanske inte låter som att dessa uppgifter kommer att ta lång tid, men du märker så fort du börjar att det troligen kommer att ta en stund att röja och sortera.

Få den bästa flytthjälpen till bästa pris

Flytthjälp är det viktigaste när det kommer till att flytta, tycker jag åtminstone – känner man att man har flyttbolaget som kommer komma och hjälpa en med själva flytten så blir förarbetet inte alls lika jobbigt. Det är just tanken på att man skall behöva bära alla möbler och flyttkartonger som gör att förarbetet färgas med en liten känsla av motvilja. När man vet att flytthjälp kommer och räddar en på slutspurten så är det enklare att hålla gott humör under nerpackningen. Det är enkelt att hitta bra flytthjälp via Google, välj ut några flyttfirmor du tycker verkar bra och begär offerter från dem – då kan du sedan välja den som har bäst pris och bäst villkor.